Forum www.dzialkowicze.fora.pl Strona Główna
 
Rejestracja
 
Forum www.dzialkowicze.fora.pl Strona Główna FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj
 
Kominki i grile.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.dzialkowicze.fora.pl Strona Główna -> Dom i Ogród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bota




Dołączył: 21 Cze 2010
Posty: 367
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Marki/Warszawa

PostWysłany: Śro 21:55, 07 Lip 2010    Temat postu:

Takiego Wam apetytu narobiłam...? W końcu sezon grilowy mamy, to takie zdjęcie karkóweczki w miodowej marynacie jak najbardziej jest na miejscu- specjalnośc mojego mężaSmile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wioletta
Moderator



Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 7426
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 122 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Nowy Sącz

PostWysłany: Czw 20:10, 08 Lip 2010    Temat postu:

Anito sezon jest ale wieczory zimne jak diabli nie sposób posiedzieć,a po południu znowu gorąco i trzeba się podwójnie smażyć:)Anito a może podzielisz się przepisem na tę midową marynatę?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
admin1
Administrator



Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 18425
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 171 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Śląsk

PostWysłany: Nie 15:18, 18 Lip 2010    Temat postu:

Anito nie podawaj tylko miejsca gdzie to wszystko jest robione, bo gości może być dużo

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bota




Dołączył: 21 Cze 2010
Posty: 367
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Marki/Warszawa

PostWysłany: Nie 15:51, 18 Lip 2010    Temat postu:

Wiolu, przepis jest bardzo prosty. Biorę olej, ketchup, musztardę i miód do tego sól, pieprz, sporo, naprawdę sporo czosnku, najlepiej świeżego nie takiego granulowanego z torebki, rozgnieść kilka dużych ząbków no i na koniec przyprawa do grilla albo karkówki proporcje takie jak lubisz, ja daję sporo miodu, żeby było czuc lekką słodycz po ugrillowaniu. Całość mieszamy porządnie, obtaczamy mięsko pokrojone na plastry. Marynaty powinno być sporo, żeby przykrywała dokładnie mięsko. Najlepiej przygotować to wszystko w jakiejś miseczce, przykryć folią i wstawić do lodówki na 24 godzinki. Grillować powoli, żeby było mięciutkie, a nie spalone. palce lizaćSmile Wszystkim zawsze smakuje. Smacznego!

Antoni z chęcią bym się podzielila:) Zapraszam jakby co:)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wioletta
Moderator



Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 7426
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 122 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Nowy Sącz

PostWysłany: Nie 17:24, 18 Lip 2010    Temat postu:

Wielkie dzięki wykorzystam na pewno,rodzina szykuje nalot na moją wieś spokojną.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bota




Dołączył: 21 Cze 2010
Posty: 367
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Marki/Warszawa

PostWysłany: Nie 18:44, 18 Lip 2010    Temat postu:

Życzę ci smacznego i całej twojej rodzince teżSmile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Elżbieta Gawrylczyk




Dołączył: 11 Paź 2011
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 19:09, 27 Kwi 2012    Temat postu:

A to moja podwórkowa grilo - wędzarnia, pełni raczej ozdobną rolę...

Rolling Eyes


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wioletta
Moderator



Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 7426
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 122 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Nowy Sącz

PostWysłany: Pią 19:33, 27 Kwi 2012    Temat postu:

Cud,marzenie,a dlaczego tylko ozdobną?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Elżbieta Gawrylczyk




Dołączył: 11 Paź 2011
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 16:45, 28 Kwi 2012    Temat postu:

Wiolu w założeniu miał to byc wielofunkcyjny grill rodzinny, bardziej taki szeszy niż wyższy. Ale nasz majster - artysta miał swoją wizję na wygląd naszego grila. No i wyszło jak wyszło... Evil or Very Mad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wioletta
Moderator



Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 7426
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 122 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Nowy Sącz

PostWysłany: Czw 9:34, 03 Maj 2012    Temat postu:

Tak to bywa z artystami-majstrami :)ale wygląda pieknie:)Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
maciejk1




Dołączył: 02 Sty 2013
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 11:13, 02 Sty 2013    Temat postu:

Też się zastanawiam nad postawieniem wędzarnii i proszę o poradę przede wszystkim jakiego drzewa używać

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
doro88




Dołączył: 12 Mar 2015
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 13:13, 12 Mar 2015    Temat postu:

Jeśli ktoś jest z Lublina i myśli o kominku, to polecam dobry zakład kamieniarski Stanlub. Jestem bardzo zadowolona z usług

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
syl90




Dołączył: 16 Mar 2015
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 15:26, 16 Mar 2015    Temat postu:

Fajny ten kominek na zdjęciu, podoba mi się

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
milenahajduk




Dołączył: 28 Sie 2015
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 17:02, 28 Sie 2015    Temat postu:

Mnie się marzy własnoręcznie wykonany grill kamienny w ogrodzie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ciengory




Dołączył: 21 Wrz 2015
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 14:30, 21 Wrz 2015    Temat postu:

grill kamienny jest bardzo fajny ale zwykle nie praktyczny - jeżeli kupujemy gotowy to jest mały i ciężko go myć

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.dzialkowicze.fora.pl Strona Główna -> Dom i Ogród Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
 
 
Regulamin